LUNGELIV & FITNESS +

OM LUNGELIV & FITNESS +

Ombygning af hjemmeside til Lungeliv og Fitness + er ikke en smart betegnelse for et tilkøb.  Den oprindelige side har taget udgangspunkt i min rejse fra at bruge iltapparat til at være aktiv i fitnesscentret.  Den historie er stadig en stor del af mig. Der er efterfølgende sket en stor udvikling. Træningen er stadig min første prioritet, men jeg har også fokus på den mentale udvikling, vedholdenhed og refleksioner. 

Derudover er der min interesse i sundheds-og samfundsdebatten, hvor jeg forsøger at skære igennem på tværs af de ideologiske tilgange, der ofte blokerer for helhedssyn og de bedste løsninger.

Det sker, at jeg får henvendelser om mit forløb, og/eller spørgsmål fra personer som står i en svær situation, hvordan de griber det an i forhold til at komme igang med træning.  Den hjælp giver jeg fortsat gerne pr.mail, telefon eller videosamtale. Jeg tager også gerne ud, og hjælper enkelte eller grupper igang med trappetræning eller gåture i bakker, og vejleder i håndtering af åndedrættet og at tage små skridt ad gangen? Det er primært i Aarhus-området, og er for et beskedent beløb der blot dækker evt. omkostninger. Jeg er altid positiv overfor henvendelser om mit forløb og træningshverdag generelt. 

Min træningshistorie, som løbende er opdateret, findes her: Fra Iltapparat til fitnesscenter og i en artiklen fra Lungeforenings blad: Træning er også min medicin.

Jeg er årgang 1963. I en årrække var jeg ansat som lagerarbejder, i  en stor dansk virksomhed. Jeg lærte nye medarbejdere op i ekspeditionen på lageret.  Desuden var jeg faglig repræsentant på en række områder. En stor del af min uddannelser er gennem fagbevægelsen. Jeg blev omskolet og uddannet som voksenvejleder i 2001. Jeg arbejdede med udstødte på et værested. Jeg havde planer om en selvstændig vejledningsvirksomhed, og var kommet et godt stykket med ideen, inden lungesygdommen gjorde sit indtog. I en årrække malede jeg en hel række billeder og udstillede.  Jeg er uddannet træningsinstruktør for KOL-patienter og har været inde over hold.  

Lars Jakobsen, oktober 2021

E-mail: larsjakobsen@outlook.com Telefon: 30717221