LUNGELIV & FITNESS +

Tanker om vacciner og bivirkninger

Hvad er op og ned i i forhold til bivirkninger fra Covid_19 vacciner. Jeg har naturligvis ikke noget videnskabelig svar, men gør mig da mine tanker. Jeg har selv fået vaccine nummer to af PfizerBioNtech og jeg kan starte med at fortælle, efter vaccinen blev jeg lidt mat, fik hovedepine og kulderystelser, men ingen feber. Dagen efter var det som at have tømmermænd med ond i hovedet, træt, uoplagt og trang til noget salt, men stadige ingen feber. Tredje dagen var det hele bedre, måske mere træt end normalt.

Jeg havde gjort mine tanker inden jeg modtog indkaldelse til vaccination. Min beslutningen var at uanset af producent jeg vil blive tilbudt vil jeg tage i mod den. Min tilgang er som ved alle andre lægemidler, at ulemper skal opvejes mod fordele. Jeg tænker også på alt den medicin jeg har fået i de forløb jeg har været igennem. Methrotrexate, prednisolon, remicade, morfin blot for at nævne noget af det, og ved de lægemidler har der været bivirkninger og risiko. Ulemper og fordele er stillet op mod hinanden, og kun predinisolon er blevet fravalgt. Jeg mener ikke hvilken som helt corona-vaccinen måler sig med den risko og de ulemper som er ved den nævne medicin.

Hvorfor AstraZenica (AZ) og Johnson & Johnson (JJ) er blevet fravalgt i det offenlige vaccinationsprogram kan man også gøre sine tanker om. Jeg har netop hørt Søren Brostrøm fortælle at beslutningen at AZ og JJ var en svær og vanskelige beslutning. Søren Brostrøm fortæller samtidig at AZ og JJ er godkendte vacciner, men som med alt andet receptpligtigmedicin skal der en læge indover. Jeg tænker, hvis man er usikker på den de øvrige vacciner mod corona skal man også tale med sin læge om det.

Er det rettidige omhu at sundhedsstyrelsen tager AZ og JJ ud af det offentlige vaccinationsprogram, som de eneste i Europa samme med Norge, eller er den danske sundhedsstyrelse over-over forsigtig? Jeg tror ikke på at sundhedsstyrelser i Tyskland, Holland og andre ligestillede lande med Danmark vil bruge JJ og AZ, hvis risikoen var for stor.

Som skrevet er jeg ikke ekspert, men jeg mener at en del er historierne om bivirkninger og risiko skyldes at det er godt mediestof, og der er et særligt fokus fordi så mange skal vaccineres. Hvis man gav samme antal mennesker kodimagnyl eller Pamol, så vil der også blive indberettet et massivt antal bivirkninger og konsekvenser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.