AFSLUTTET!!!

Så sad jeg der i ventelokalet på afdelingen for sjælden lungesygdomme på AUH i Skejby, og så ind i det tomme sæde overfor, som ikke måtte benyttes pga covid19 og ventede på lægesamtalen. Den situatioen har jeg været i så mange gange, hvor mange tanker popper op – Hvad nu? Hvad er resultatet ? Måske er der noget overraskende som dukker op ? Hvad tør jeg tro?

En lille måned forinden var jeg blevet ringet op af overlægen. Hun spurgte til, hvad jeg sagde til min tid på afdelingen blev slået samme med mit besøg på allergiambulatoriet. Resultatet af mine sarkoidoseprøver var kommet og de var gode. Hun nævnte også at, hvis der ikke var ændringer i lungefunktionsundersøgelsen og røntgen af lungerne vil jeg blive afsluttet.

Nu hvor jeg sad der og det var det tæt på, vil jeg virkelig blive afsluttet? NU blev jeg kaldt ind. Hvordan har du det blev jeg spurgt? Jeg har det godt, og det er ingen skrøne, jeg har det godt. Efter spørgsmål om lunger og mit funktionsniveau var konstateringer at alt var stabilt, og det har det været de år efter medicineringen var stoppet, så derfor vil jeg nu bliver afsluttet. Bliver der noget skal jeg blot bede min læge om at henvise mig til afdelingen, jeg vil ikke skulle starte i et forløb helt forfra.

Efter 18 år bliver som patient på lungemedicinske afdelingen for sjælne lungesygomme bliver jeg smidt på gaden. Det er god nu jeg er AFSLUTTET. I skrive stund udbryder jeg – for S…. DEN ER GOD NOK – JEG ER AFSLUTTET.

Hvilken lettelse, hvilken glæde. Fra den mest kritiske tilstand, hvor transplantation var på tale, over flere traumatiske oplevelser og tilstande, til nu at være afsluttet. Det er svært at forstå, og det skal virkelig bundfældes

jeg tog letbanen fra AUH i Skejby ned i byen. Letbanen kører forbi det nu nedlagt Kommunehospital i Aarhus. Symbolske kom jeg forbi lungeklinikken, hvor jeg fik beskeden om min lungesygdom i 2002. Overfor var der dengang en iskiosk, hvor jeg rystet gik over, købte mig en is og satte mig på bænken og tænkte hvad nu ?

Det har været noget af en rejse. Vi ved aldrig hvad dagen i morgen byder på, men vi kan gøre det vi kan i nuet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *