Alting grønnes – og fejl begåes

Alting grønnes og springer ud, vinduerne står på fulde gab, fjernsynet i baggrunden viser fodbold, en “slap af dag” efter træninger hjemme og gode cykelture i ugen, samt en aften med god mad og drinks igår.

Det går den rigtig vej, i forhold til hvordan det hele så ud i marts, hvor Danmarks blev lukket ned, og i april da det første blev lukket op, blev man for alvor blev opmærksom på der er lange udsigter til normalen, hvor fitnesscenterne blev genåbnet, cafélivet kunne genfødes, fodbold blev spillet med tilskuer, det sociale liv kunne genoptages og knus og kram gives og modtages. Der havde jeg noget af en mental nedtur.

Jeg tænke forleden at vi lære at tilpasser os den situation vi står i, med de vi mangler som er, og imens vi mangler og savner, bliver vi opmærksom på hvor meget det som normalt er i vores hverdag betyder for os. Sagt på en anden måde, så er hverdagen fantastisk og den former os og gør os til dem vi er.

Det er vigtigere at gøre noget, fremfor ikke at gøre noget når man står i en situation som vi aldrig før har oplevet. Er det, det rigtige vi gør – lige fra Statsminister til os alle hverisær? Der er selvfølge det vi har hørt så meget om, med hygiejne og afstand som vi ved er vigtige, ellers må vi finde de løsninger via kreativitet og en anden vinkel end vi normalt kender. Det her vi kommer i karmabolage med “fejlfrikulturen” og angsten for at begå fejl, med risiko for nogle peger finger af os.

Når fejlfri og fejlfinderkulturen ruller sig ud kan jeg næsten ikke være i mig selv. Hvis der nogle som har dyrket og dyrker fejlfindingskulturen er det i den grad medierne i denne Covid-19 tid. Uanset om det har været regeringen, eksperter eller andre, har det handlet om at finde et hår i suppen, og iøvrigt gerne selv kommet et hår i for at få en historie eller en overskrift.

En overlæge og professor skrev forleden på twitter, at han havde lavet et langt interview med en journalist om et kompleks emne, men resultatet i avisen var en overskrift der gav en masse click uden at have forbindelse til emnet, og alle de pointer han havde var sorteret fra i selv artiklen.

Derudover er der Christiansborgs fejlfindingskultur. Den er sprunget ud i vilden sky. Det er ganske fornuftig at have forskellige tilgange og stille spørgsmål. Desværre er der sat en kalkunjagt igang på Statsministeren, hvor det handler om at give hende ridser i lakken, finde fejl, fremfor at fremhævne noget konstruktivt eller selv have præsentere et seriøst alternativ til håndteringen af Covid19 fra starten. Svenskerne har haft, og har den opfattelse at de havde en rigtige og fejlfrie løsning på Covid-19, ved udelukkende at lade deres sundhedsstyrelse “styrer landet” , og det kan man ikke sige er gået eller går særligt godt.

Håndteringen af Covid19 i Danmark skal nok blive evalueret, det tvivler jeg ikke på nogen er imod. Virus er der bare stadig, og jo flere politiker som vil drive kalkunjagt i et forsøg på at score billige point, pådrager de sig selv det ansvar, at for mange begynder at slække på hygiejne, afstand og de andre forholdregler der er for at undgå spredningen af virus.

Jeg savner i den grad mit fitnesscenter og alt hvad det indbærer. Jeg glæder mig også til noget nyt, da jeg her i Coronatiden lærer teknikken bag bodycombat. Der bliver også begået fejl, men det handler netop om at gøre det fremfor, ikke at gøre det. Derudover savner jeg hele livet bag fodboldkampene med mit ynglingshold. Det er noget andet end at se de på tv. Alene bare fornemmelsen når man nærmere sig stadion.

Lad os nu for pokker holde ved forholdreglerne, så virus ikke spreder sig igen, og smitter især særlige udsatte som bliver alvorlige syge eller dør. Det er de særlige udsatte vi skal vise hensyn, jo hurtigere udsatte kan få en normal hverdag kan andre det også.

DET BLIVER GODT IGEN, MEN VIRUS ER HER STADIG!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *