Midt i en coronavirus tid

Jeg var også en af dem som tænkte at der var en overreaktion på coronavirus, men når jeg hører læger og eksperter er jeg blevet overbevist over reaktionen er fornuftig og nødvendig. Den første reaktion som var på facebook og twitter, hvor mange har travlt med at kloge sig over noget de realt ikke aner hvad det handler om, og kommer med diverse filosofier fra egen verden, er altid en indikation at man skal gå dybere og søge hvad det enlig handler om. Det er hellere ikke for sjov når sundhedsstyrelsen og regeringen melder ud som de gør.

Når man nu læser, hvordan flere og flere i Danmark er sat i karantæne, er alvoren virklig gået op for mange. Jeg tænker på hvad Covid-19 vil betyde når man har en lungesygdom og nedsat lungekapacitet. Jeg går ikke er bange for at få pådraget mig Covid-19, men er som altid ekstraordinær opmærksomhed i denne periode, hvor der er infektioner og virus i luften.

Når jeg møder nogen som hoster og hakker konstant i busser og andre steder, sætter jeg mig altid på afstand. Jeg tænker altid at jeg ikke magter at tilrage mig en infektion eller et virus. Selvom jeg har den fulde pakke med vaccine mod influenza og lungebetændelse kan man aldrig vide sig sikker – og da slet ikke nu med Covid-19 i omløb.

Så er der også det med at spritte maskiner og udstyrer af til fitness. Det er desværre nogen gange lidt mere undtagelsen for alt for mange. Udover smittefare er det temmeligt ulækkert at overtage noget som er klisteret til.

Det som virkelig kan give mig et sug i maven, er når jeg læser at sundhedsvæsnet risikere at bryde sammen, hvis mange bliver ramt. Der må ikke være noget værre, at ikke kunne blive behandlet, hvis man er alvorlig syg. Det er derfor også forrykt, at så mange kontakter lægevagten alene for at få oplysninger om Covid-19. Det er mangel på omtanke og respekt for de mennesker som virkelig har brug for hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *