Knæk Cancers pengestøvsuger og svigt af andre patientgrupper

Team Rynkebys direktør sagde på et tidspunkt, at når de har med så mange penge at gøre er de forpligtet at se bredere når de donere. Derfor giver de nu midler til bla Børnelungefonden. Det betyder der kan forskes i børns lungesygdom som næsten ikke var eksisterede inden. Kræftens Bekæmpelse, Knæk Cancer kampagnen og TV2 burde tage ved lære af Team Rynkeby.

Det er ikke populært at sige, men virkligheden er at knæk Cancer kampagnen forlængst er gået over i grådighed, og støvsuger så mange indsamlingskroner at andre patientorganisationer ikke kan samle de nødvendig midler til forskningen. Der er andre patientgrupper, hvor sygdomme er en ligeså stor nedsættelse af livskvalitet og er livstruende som cancer der ikke har de samme muligheder for behandling. Kræftens Bekæmpelse havde i 2016 en formue på 1,4 mia, og den er sikkert ikke blever mindre her i 2019. Kræftens Bekæmpelse betaler TV2 mellem 12-14 mio for Knæk Cancer kampagnen.

Andre organisationer har henvendt sig til TV2 for at blot får en niche til Knæk Cancer men er blank blevet afvist. For de penge som Kræftens Bekæmpelse alene betaler TV kunne andre organisationer drives og have rigeligt til forskning. Med så mange penge som Kræftens Bekæmpelse har på kistebunden vil det ikke betyde noget for dem af afgive plads til andre, der vil ikke være færre midler til forskning i Cancer eller til drive foreningen af den grund.
TV2s rolle i Knæk Cancer kampagne er et journalistisk etisk og demokratisk problem som betyder de er helt fraværende i kritisk journalistik omkring Knæk Cancer kampagnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *