Nyt år og hverdag

I skrivende stund har hverdagen meldt sig igen, frosten bider i kilderne udenfor, vaskemaskinen er igang og kroppen mat på en god måde efter dagens træning.

Det er længe siden jeg sidst har skrevet indlæg her på bloggen. Det er ikke fordi jeg har ligget stille – tværtimod. Det er sket en del. Jeg har skrevet indlæg omkring KOL-hold som jeg havde været indover og planen var at jeg skulle startet et hold efter sommerferien.

Sådan gik det ikke. Efter jeg havde mærket efter, besluttede jeg at det ikke var den facon som KOL-holdene fungere på vil jeg ikke opstarte et hold. Konceptet var for snævert. Jeg er også kommet et sted, hvor jeg kunne mærke at jeg ikke skulle fastholdes i et miljø med så meget fockus på sygdom. Det vil holde mig for meget fast i forhold til det sted hvor jeg er kommet til, hvor jeg mentalt giver slip på min lungesygdom.

Jeg har haft samtaler med Lungeforeningen som udviste en forståelse for mig beslutning. Jeg har sagt til Lungeforeningen at vil de startet et hold op som er mere bredt, og stiller lokale og redskaber til rådighed vil jeg gerne stå for træningen af det. Den type hold som sigter bredere mod andre deltagere end KOL holdene på Lokalcentrene er virkelig en mangelvare, og jeg håber at Lungeforeningen finder resurser til at sætte flere af dem i gang.

Som er beskrevet i indlægget Åben land fik jeg en temlig god nyhed efter et besøg på lungemedicinsk. Det blev ihvertifald et åbent land på mange måder, og er et bevis på vi lige pludselig kan et andet fokus. Jeg var besluttet på at gøre et arbejde i min boligafdelingen, hvilket resulterede i jeg blev valgt ind i bestyrelsen. Inden jeg deltog i et bestyrelsesmøde skete det så jeg fik et tilbud om en ny bolig som jeg ikke kunne sige nej til.

Nu var det i stedet flytning som fik alt fokus. Både metantalt og fysisk. Der blev ryddet helt i bund og meget blev smidt ud. Der dukkede mange ting op undervejs som bla handlede om mit sygdomsforløb og kampe med systemet. Det var en god processen og anledningen til at få givet slip på mange af tingene. I forhold til det fysiske kom alle de træningstimer jeg har lagt i centeret mig tilgode.

Nu er jeg flyttet og bor i en lejlighed og sted som på alle måder er bedre end i det gammel. Roen har nu meldt sig og der kan tage fat på et nyt kapitel eller lad mig da bare kalde det et nyt eventyr.

På træningsfronten havde jeg længe ønsket at tabe mig nogle kg. Det er nu lykkes mig via et ændret i træningsprogram og en mindre kostomlægning. Nu er min vægt nede på det samme som inden jeg begyndte med prednisolon og anden medicin tilbage i 2002/3.

I forhold til bloggen her har jeg gjort mig nogle tanker. Det er at gøre den lidt bredere og lidt mere holdningsbasseret. Det bla om sundhed, sundhedsdebat, systemet, liv og livskvalitet. Jeg har nogle emner jeg gerne vil skrive om 🙂

GODT NYTÅR!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *