Prednisolon-flashback og tilbage til nutiden

Man kan gå i en gammel oplevelse og direkte overføre den direkte til en situation som man står overfor, men sjælden er oplevelser kopier af de tidligere.

Da jeg fik diagnosen sakriodose var jeg i behandling med prednisolon i en lang periode. Bivirkninger gjorde så kroppen skreg på mad og betød en vægtstigning på 30 kg. Kroppen føltes som en ukontrolleret fedtklump, og jeg kunne ikke sove om natten og væltede psykisk.

Jeg frasagde mig prednisolonbehandling og har en læge blot nævnt binyrebakhomon og prednisolon er paraderne kommet op, at det vil jeg på ingen måde i nærheden af igen. En af lægerne på lungemedicinsk har sagt til mig at ingen hader prednisolon som mig.

Før jul begyndte nældefeber at drille mig og standartbehandlingen havde ikke den store effekt. Nu kom prednisolon på banen og alle mine dårlige erfaringer med den væltede frem. Bagagen blev pakket ud.

Da prednisolon-bagagen var pakket ud måtte jeg se på den, hvordan var situationen dengang og nu. Der er gået en del år og situationen nu er meget anderledes. Det handlede ikke om at jeg skulle i behandling gemmen mange måneder med en dosis op til 75-100 mig, men i første omgang tre dage som blev forlænget til seks. Det handlede denne gange heller ikke om at jeg stod i en hel håbløs situation. Meget er sket siden og jeg har lært at takle de ting som nu kommer, samtidig med jeg er aktiv i dag.

De seks dage jeg fik prednisolon i denne omgang gik fint. Jeg blev lidt mere speedet og spiste normalt. De par kg som vægten er steget kommer formentlig fra julens goder. Effekten af behandlingen med prednisolon på nældefeber var effektløs,  men under alle omstændighed er mit syn på prednisolon nu mere normaliseret som jeg kan bruge fremadrettet, hvis det skulle være tilfældet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *