Nuet, puls, mavefornemmel, bike (spinning)

Der er mange måder at mærke sig selv på og befinde sig i nuet. Der er meditation som er guidet,  i stilhed eller til musik, hvor de tanker som dukker op fra førtid, nutid eller om fremtid dukker op skal passere. Jeg har den meditation en del i perioder.  Det er ikke så ofte jeg meditere på den måde længere.

Derimod oplever jeg når jeg spinner (biker), at jeg kan gå ind og finde en dyb mavefornemmel, hvor jeg virkelige befinder mig i nuet og slapper af mentalt. Det er som at finde et helt rolig sted inde i kroppen hvor der er trygt og godt. Imens jeg befinder mig på det sted arbejder krop, puls og åndedræt derudaf i takt til musikken.

En anden del af bike-timerne,  hvor jeg befinde mig optimal i nuet er i  intervaller, hvor instruktøren “breaker” . Efter pulsen er banket op til det optimale for derefter at stå HELT STILLE. Når man breaker er oplevelsen svenden drypper, åndedrættet arbejder, hjertet banker, samtidig med at kontrollen og energien vender tilbage. Det er i mit optik en meget behaglig tilstand at opleve hvordan kroppen selv finder til ro.

Jeg er overbevist om at break-intervallerne har haft en positiv effekt på at bearbejde angst når den kommer på besøg. Det er ikke så ofte den kommer på besøg hos mig længere, men det sker, og er det i forbindelse med at pulsen kommer for hurtig op er det at sige okay angst, det er i orden du er her og nu skal kontrollen lige genfindes over kroppen.

I forhold til at finde den behaglige mavefornemmelsen og være i den, har jeg brugt teknikken i flere tilfælde, hvor en panikfornemmelse er ved at opstå. Her prøver jeg et øjeblik at sige til mig selv, nu skal vi ind i maven og finde det gode sted.

Hvis man er forholdvis utrænet og/eller har problemer med luftvejen skal man naturligvis ikke startede på fuld damp og blæse derudaf, men begynde i det små og prøve sig lidt frem. En starte på en motionscykel er en rigtig gode ide og hjælp fra instruktør, guide, personlig træner er det optimale.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *