Vi går ikke til lægen for sjovt…

Omkring påske skrev bloggeren Anne Sophia Hermansen at der bør indføres brugerbetaling på lægebesøg. ASH mener godt nok kronikere skal undtages for egenbetaling.  Fred være med ASH mening om egenbetaling, det er jeg uenig i, men tager det et andet sted.  Det som provokere mig er at ASH antyder når så mange sidder i lægens venteværelse er fordi de ikke tager ansvar, og deres besøg hos lægen er overflødig.

Jeg og mange andre Kroniker er blandt dem som har og har haft mange lægebesøg – også før den kroniske lidelse blev konstateret. Derfor er det ofte os som fylder meget i lægens venteværelse.  Det kan være meget kompleks inden man finder indtil den enlige sygdom. Samtid med de mange lægebesøg er der mange som gør alt hvad de kan i form af træning og anden behandling i et forsøg at få det bedre.

Når man er en dem som igen,igen har siddet i venteværelset,  og ved hvor træls det er, bliver jeg træt af antydninger på egne og ligestilles vegne at vi går til lægen som en anden fritidsbeskæftigelse.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *