Den påvirkelige luftfugtighed – Indendørs contra udendørscykling

Bike i en sal eller udenfor – hvad er bedst? Det er meget individuelt hvad man bedst kan lide. Det behøver hellere ikke være enten eller. Mange træner udenfor når vejeret er til det og trække ind i salene når kulde, blæst, regn begrænser den udendørs træning.

Jeg købte en en moutainbike i det tidlige forår og det er en fornøjelse at mærke vind, natur og det friske som det giver i at være ude. Udover det er der stadige en eurofri i at “kan gøre det” på trods af en lungesygdom som har giver mange begrænsninger. Det har aldrig været min plan at ligge flere timer på landevejen, men derimod bruge det til at får pulsen op i de lokale bakker.

Skal jeg ikke bare forsætte med det så længe vejeret tillader det? – Selvfølgelige skal jeg det, men det kan ikke så alene i forhold til spinning. Jeg oplever at når vejeret er fugtig påvirker det min vejrtræning meget og på den måde bliver jeg mere træt og kan ikke yde og presse vejtrækning på samme måde som til spinning.

Det er de erfaringer som man må gøre. Det skal alle naturligvis, men når har en lungesygdom og en nedsat lungekapacitet må man især drage sine erfaringer. Jeg synes det er positivt at kunne drage de erfaringer og gå videre med dem. Det er også vigtig at give videre til andre som lever med kroniske begrænsninger:  Kom ud og drag dine erfaringer og finde ud hvordan du kan sammensætte din træning så det er optimalt for dig. Snak og skriv om det og søg rådgivning og vejledning.

Luftfugtighed og luften kan også være høj og trang i nogle bikesal, men der er heldigevis forskel fra sted til sted. Jeg er heldig i at køre i en bikesal der har et godt klimaanlæg, hvilket betyder at der kan ydes endnu mere i træningen og den positive effekt mærker jeg i hverdagen.  Så netop et godt klimaanlæg er værd at tage med i betragtningerne når man vælger fitnesscenter – især når lunger og andet er let påvirkelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *