24 timers sved for Lungeforeningen

I weekenden (16-17. Januar) løber 24 Timers Indoor Cycling Marton afsted i Kolding Hallerne.  Arrangøren er  Bike Academy.  Der samles i forbindelen med arrangementet ind til lungeforeningen.  Lungeforeningen stiller med et hold, hvor de fleste deltager har en eller form for lungesygdom som KOL, Sakriodose og flere er lungetransplanteret. Desuden deltager pårørende til lungebørn.

Jeg deltager på Lungeforenings cykel og skal køre tre timer om natten. En begivenhed og en udfordring som jeg ser meget frem til. Jeg glæder mig også til at møde alle andre deltager, og ikke mindst de øvrige som skal kører for Lungeforening. Det er fedt at kunne møde andre som også  har haft svær sygdom inden på livet, og gør noget for at forbedre og/eller fastholde livskvaliteten.

Det er vigtig at understrege at slå fast, at der er mange som aldrig får mulighed for at motionere på samme niveau som flere af deltagerne på lungeforeningens hold til denne event. Sygdommen kan være så svær at det er en umulighed og det giver begrænset muligheder i hverdagen.

Det er generelt vigtig med fokus på lungeområdet, da begrænsninger i vejrtrækning nedsætter livskvaliteten markant samtidig med det kan medfører en alt for tidelig død.

Det er godt der er fokus på mange patientområder, og der bliver samlet mange penge indtil de respektive patientforeningen.   Det man dog skal være opmærksom på er at der er patientgrupper som ikke har den samme bevågenhed, heriblandt lungesygdomme, og det på trods af alvoren i sygdommene ikke er mindre end på de områder med stor bevågenhed.

Børn med lungesygdomme skal også fremhæves, da det desværre i mange tilfælde en overset gruppe bl.a i forhold midler til forskningen.

Hvis du har lyst til at støtte lungesagen og dermed lungeforeningen kan du gøre det på Lungeforenings side  Vil du støtte i forbindelse med eventen i Kolding er der muligheder for det via 24 Timers Indoor Cycling Maraton app

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *