Kom dog til stram-op, mænd !

Jeg har gennem flere år deltaget på stram-op hold med forskellige instruktører. Nogen som har undret mig mange gange er at der er så få mænd der deltager på holdene.

Nu er stram-op timerne forskellige fra instruktør til instruktør , men generelt må man sige at det træning hvor man kommer hele krop igennem. Det gennem styrketræning med vægtstænger, elastik, håndvægte, puls og core-træning. De fleste instruktører laver også forskellige niveauer og sværhedsgrad, der betyder når man har mærket en forbedring kan man gå op til en højre sværhedsgrad og opnår endnu flere forbedringer.

Stram-op er også et glimmerene supplement til spinning og egen styrketræning . Det gode ved at supplere er at man udover bedre styrke og kondition opnår en bedre smidighed, også bliver man rent faktisk også strammet op.   Vi mænd kan da godt lide at få strammet-op i krop og muskulatur, ikke kammerater? 😉

Jeg har hørt flere myter om stram-op i omklædningsrummet, at det bare er noget-kvinde-noget. Jeg tænker nogle gange, hvilken træning er noget-kvinde-noget.  Når jeg har så har forklaret at det er rigtig god træning, og “ikke noget kvinde noget ” lyder det at måske skulle de prøve det. Desværre sker det sjældent de kommer ud over grænsen.

Når jeg har talt med de andre herre som kommer til stram-op timerne, er de lige så begejstret som jeg er og fortælle at variationer af øvelserne har de stor glæde af.

Har man nogle skavanker er stram-op ingen hindring. Det kan faktisk være  en god måde at se de forbedringer man opnår gennem disse timer. Det er også en god basis træning hvor man kan gøre det man kan.. Selv har jeg oplevet timerne har givet mig et stort løft, også i de andre træninger former jeg laver. Det er ofte jeg tænker om en øvelse, at denne har jeg haft mange af under den og den instruktør og har gjort jeg kan meget mere i dag.

Jeg kan kun sige en ting til andre mænd  i fitnesscenteret, uanset om du er ung, gamle eller midt i mellem, så smid fordomme og frygten for at gøre noget forkerte og kom med til stram-op, i bliver glade for det, får det bedre og kommer til at se endnu bedre ud – og det vil jo gerne, Ikke ? 🙂

capture-20151217-165016

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *